Hääkeikat.

Teemme säännöllisesti hääkeikkoja, joten kokemusta niistä on runsaasti. Ota pian yhteys, jos haluat Sugarshakersilta tarjouksen häihinne. Parhaat päivät varataan hyvissä ajoin.

Häiden ohjelmaan sisältyy usein tanssittavaa musiikkia live-bändin tahdissa. Hääpareilla on tuhat ja yksi asiaa suunniteltavana mutta kokemusta bändin tilaamisesta ei aina ole. Tässä kymmeniltä hääkeikoilta kertyneitä vinkkejämme:

Tilaaminen ja sopiminen. Ota ajoissa yhteyttä niin varmistat bändimme saatavuuden juhliinne. Varaus 4-6 kk ennen häitä ei ole liioittelua. Tietyt viikonloput ovat haluttuja ja hääbändit varataan joskus vuosikin etukäteen. Jos hääbändiksi halutaan Sugarshakers, sovimme varauksen yhteydessä myös alustavan aikataulun. Teemme keikat mieluiten kiinteään, ennalta sovittuun kiinteään hintaan. Tilaussopimukseen kirjataan kaikki keikkaan sisältyvä, myös matkat. Suosittelemme tätä ”avaimet käteen”-periaatetta. Tällöin kaikki tarpeellinen tulee huomioiduksi ja sisältyy hintaan. Tämä on myös hääparille huolettomin vaihtoehto. Lähempänä, noin 2-3 kk ennen juhlaa, käydään läpi tarkempi aikataulu ja muut yksityiskohdat.

Esiintymistila ja odotustila eli bäkkäri. Esiintymistilan tarve on hyvä käydä läpi ennakkoon ettei tule yllätyksiä. Ns. roudaus ja sound check vievät 60-90 min ajan ja teemme ne ennen häävieraiden saapumista. Tarvitsemme oman tilan laitteillemme myös ruokailunne ajaksi. Ennen soittomme alkua on hyvä siirtää kalusteet esiintymistilamme vierestä kauemmaksi ja avata tilaa tanssimista varten.

Aikataulu. Vaikka hääparit eivät yleensä tahdo uskoa, niin kokemuksemme mukaan  hääjuhlan aikataulu viivästyy eri syistä lähes aina. Bändi on tärkeää pitää ajan tasalla muutoksista. Meille muuttuva aikataulu ei ole ongelma - sopeutamme esiintymisemme tilanteen mukaan. Muita extempore muutoksia kannattaa välttää. Jos esimerkiksi joku vieraistanne haluaa esiintyä Sugarshakersin kanssa, asiasta kannattaa sopia ennalta. On hyvä sopia sekin voimmeko koota laitteemme  osuutemme jälkeen vai tarvitsetteko äänentoistoamme vielä esiintymisemme jälkeen. 

Aimal_Hakimi_C_2019-36.JPG

Kiitos vielä todella paljon meiltä molemmilta! Soititte todella hyvin ja kaikki tykkäsivät teistä todella paljon, saitte runsaasti kehuja.
 

Kiitos mahtavista bileistä! Olitte todella hyviä, ja piditte porukan tanssilattialla - olitte isossa osassa luomassa häiden tunnelmaa.

Kiitos teille mahtavasta meiningistä tanssilattialla! Tällä morsiamella oli ainakin huikeen hyvä fiilis tanssiessa :)

 

Fantastiset hääbileet eilen Villa Smedsissä ja bändi räjäytti tunnelman kattoon.

Väliajat ja väliaikamusiikki sovitaan ennakkoon. Settien väliin mahtuu haluttaessa ohjelmanumeroita, kuten kimpun heitto, neidon ryöstö jne. Peruskaava on soittaa aluksi häävalssi tai -tanssi ja sen jälkeen toinen, yleensä valssi. Joskus häätanssi halutaan nauhoitettuna, esim. opetellun koreografian vuoksi. Toinen kappale on usein hääparin vanhempien häävalssi. Tämän jälkeen soitetaan muita paritanssittavia kappaleita; tangoja ja foxeja. Toimitamme teille listan valsseista ja muista perinteisistä hitaista. Suosituimmat häävalssit ja –tanssit löytyvät settilistaltamme. On myös häitä, joissa bändi soittaa heti ns bilemusiikkia. Joka tapauksessa aina hääillan edetessä musiikkimme muuttuu modernimmaksi, koska häävieraiden keski-ikäkin alkaa lähentyä hääparin ikää. Yleensä häävieraat viihtyvät, jos musiikin volyymi ei ole liian kova ja kappaleet ovat tuttuja. Mikäli soitamme kolmannen setin, osa juhlavieraista on todennäköisesti ehtinyt jo lähteä. Tuo setti on tyypillisesti hääparin ikäisten musiikkia.

Haat 2019 07.jpg

Bändin look. Pukeudumme aina tyylikkäästi tilaisuuden mukaan. Toivomme oman tilan, ns bäkkärin, vaatteiden vaihtamista ja odottelua varten. Ilta on pitkä, joten olisi kiva saada myös syötävää ja juotavaa. Bändin ruokailun kannalta paras hetki on noin tunti ennen ensimmäisen setin alkua.

Sähkön saanti ei yleensä ole ongelma. Joissakin kerhotiloissa tai vanhoissa huviloissa bändin sähkönsyöttö kannattaa ottaa useammasta ryhmästä ja välttää näin yllättävät sähkökatkot. Sugarshakers ei ole upean juhlanne keskipiste, silti bändin valoilla voimme lisätä juhlan tuntua.

Äänenvoimakkuus ja istumajärjestys. Ehkä häissänne on vieraita, joille live-musiikin kuuntelu ei ole tuttua. Äänenvoimakkuus, vaikka hiljaakin soitettaessa, saattaa yllättää. Hyvä tapa on sijoittaa iäkkäimmät vieraat sekä lapset kauemmas bändistä.

Taustamusiikki ja puheäänen toisto. Voitte halutessanne käyttää äänentoistoamme esim. taustamusiikkiin (tyyliin spotify kännykästä) tai puheiden pitämiseen. Opastamme laitteiden käytön cateringille tai muulle yhteyshenkilölle. Briefaus tapahtuu kätevimmin sound checkin yhteydessä

Paljonko Sugarshakersin hääkeikka maksaa? Hintamme ei riipu siitä onko settejä esimerkiksi kaksi tai kolme. Kustannuksemme samoin kuin palkkiomme perustuu  käytettävään aikaan ja kuljetuksiin. Esimerkiksi noin 120 km säteellä Helsingistä soitettavat hääkeikat hoituvat 1200-1400€ kiinteään hintaan. Kauempana oleviin lisäämme kohtuulliset matkakulut. Kannattaa aina pyytää tarjous.

Kun kaikesta tarpeellisesta on sovittu ennalta, voimme taata onnistuneen bändiosuuden upeaan juhlaanne.

"Kiitos paljon, oli todella hienoa että olitte meillä soittamassa ja viimeisen päälle ja ammattitaitoisesti vedetty setti!"

" Saatiin juuri sitä mitä tilattiin ja toivottiin, asiansa osaavien rautaisten ammattilaisten toimittamana, suurkiitokset!" 

Pyydä tarjous: 
sugarshakersofficial@gmail.com